Volledig scherm
Schrijver Sahin Yildirum (links) en Marokkaanse ambassadeur Abdelouahab Bellouki. © AD

Prominenten bij presentatie boek over vijftig jaar Marokkanen

In aanwezigheid van onder anderen de Tweede Kamerleden Mohammed Mohandis en Ahmed Marcouch (beiden PvdA) is vanmiddag in de Chocoladefabriek in Gouda een boek over vijftig jaar Marokkaanse gastarbeiders in Nederland gepresenteerd.

Quote

Jullie krijgen alle kansen hier om in harmonie te leven. Grijp die kans

Abdelouahab Bellouki, Marokkaanse ambassadeur in Nederland
Volledig scherm
Burgemeester Milo Schoenmaker in gesprek met Abdelouahab Bellouki. © AD

In het boek 'Een halve eeuw in Nederland' van de Turkse schrijver Sahin Yildirum komen ook diverse Goudse Marokkanen van de eerste generatie aan het woord.

Meedoen in samenleving
Ook de vader van Mohandis en de vader van zangeres Hind (Mohamed Laroussi) zijn geïnterviewd over bijvoorbeeld de taal, het werk, Gouwenaars, de cultuur en criminaliteit onder Marokkaanse jongeren. Ze waren vanmiddag eveneens aanwezig bij de boekpresentatie, net als de Marokkaanse ambassadeur in Nederland Abdelouahab Bellouki. Hij riep de Marokkanen op niet alleen tolerant te zijn, maar ook actief en positief mee te doen in de Nederlandse samenleving. ,,Je aan de regels houden en de stereotypes doorbreken. Jullie krijgen alle kansen hier om in harmonie te leven. Grijp die kans. Leef elke dag beter dan de vorige.''

In samenwerking met indebuurt Gouda