Volledig scherm
© anp

Rechtenstudente steelt uit kassa van Plus-super

Een Schoonhovense (26) heeft als caissière bijna 80.000 euro achterovergedrukt bij de Plus in Schoonhoven. Dat stelt de supermarkt waar zij destijds werkte. 

Quote

Er hangt een geur omheen, maar het blijft bij vermoedens

Rechter

Maar dat valt niet te bewijzen, bleek gisteren bij de Haagse politierechter. Wel werd de vrouw voor een verduisteringspoging van een veel kleiner bedrag veroordeeld tot een werkstraf van twintig uur. De Schoonhovense rechtenstudente was net een jaartje caissière nadat ze al een tijd als vakkenvuller bij de super had gewerkt. Ze zou gezien hebben hoe een collega geld achteroverdrukte en kwam zo in de verleiding om het zelf ook eens te proberen, zei haar advocaat.

Verschil

Ze zou op 28 januari 2015 bepaalde artikelen niet hebben aangeslagen op de kassa met de bedoeling het betaalde geld mee te nemen. Er zijn alleen camerabeelden van die bewuste januaridag. De Schoonhovense had toen 350 euro verstopt en werd min of meer op heterdaad betrapt.

De supermarkt stelt dat de verduistering al langer aan de gang was. Het verschil tussen onder meer verkochte drank en sigaretten en de kassa-uitdraaien zou bijna 80.000 euro bedragen. De verzekering heeft dat bedrag ook vergoed.

De officier van justitie vond de zaak lastig omdat er weinig bewijs is en eiste veertig uur werkstraf waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter was het daarmee eens. ,,Er hangt een geur omheen, maar het blijft bij vermoedens.''

In samenwerking met indebuurt Gouda