Volledig scherm
De brand in Waddinxveen. © 112HM

Recyclingbedrijf Wagro geeft tekst en uitleg over brand in Waddinxveen

Er komt voor Waddinxveners uitgebreide informatie beschikbaar over het ontstaan en het bestrijden van de fikse brand bij de Waddinxveense Groenrecycling Wagro aan de Tweede Bloksweg.

Dat belooft directeur Linnard Kruiswijk. ,,We hebben er afgelopen zaterdag eerst voor gezorgd dat de brand en de overlast zo snel mogelijk waren verholpen. Nu houden we ons bezig met een zo goed mogelijke uitleg.” 

Tot in de wijde omgeving zorgden dikke rookwolken voor veel overlast en hinder. ,,De rook bleef behoorlijk laag hangen en met een westenwind ging die ongewenst naar de mensen toe.”

,,We realiseren ons dat de rook mede door de harde wind veel ongemak heeft veroorzaakt. Uit metingen is gebleken dat er gelukkig geen sprake is van schadelijke stoffen. Het is puur de overlast en de hinder geweest, zij het zonder gevaar.” 

Kruiswijk werd zaterdag om 05.20 uur door de brandweer thuis in Bergambacht gebeld. ,,Toen ik aankwam waren ze net bezig de watervoorziening te installeren om te blussen. We hebben toen gezegd dat de broei in de graskuil het beste kon worden afgedekt met aarde.”

Rap

Als gevolg van die aanpak was er omstreeks 10.00 uur geen rook meer, al bleef de brandlucht in en om Waddinxveen nog lang hangen. ,,We hadden de broei door het afdekken vrij rap onder controle.” 

Brand en rook hebben de graskuil oppervlakkig aangetast, meent de directeur. ,,Dat geldt dus alleen voor de buitenlaag. Het bluswater hebben we zelf opgevangen, dus daarvan zijn ook geen nadelige effecten.”

Of sprake is van broei wordt bij Wagro nog verder uitgezocht. ,,We hebben juist protocollen om die met afdekken op bepaalde hoogtes te voorkomen. Voor een deel van de graskuil was dat al met folie gebeurd, maar met de tweede fase waren we nog bezig.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda