Precies een jaar geleden sprongen Jerry Nagelhout (51) uit Gouda en Henno Kleiman (53) (links) uit Rotterdam in het ijskoude water langs de Middelweg in Moordrecht om Abdelhakim Benhaddoe (25) uit zijn auto te bevrijden. Voor hun heldendaad werden ze donderdag onderscheiden door burgemeester Han Weber van de gemeente Zuidplas.
Volledig scherm
PREMIUM
Precies een jaar geleden sprongen Jerry Nagelhout (51) uit Gouda en Henno Kleiman (53) (links) uit Rotterdam in het ijskoude water langs de Middelweg in Moordrecht om Abdelhakim Benhaddoe (25) uit zijn auto te bevrijden. Voor hun heldendaad werden ze donderdag onderscheiden door burgemeester Han Weber van de gemeente Zuidplas. © Pim Mul

Redders gehuldigd door burgemeester Zuidplas voor actie in Moordrecht: ‘Blij dat hij verder kan met zijn leven’

Op de koude dinsdagmiddag van 21 januari 2020 sprongen Henno Kleiman (53) en Jerry Nagelhout (51) in het water om het leven te redden van de 25-jarige Abdelhakim Benhaddoe. Hij was met z’n auto van de provinciale weg te Moordrecht in het water geraakt. Aan zijn arm trokken ze hem omhoog. Hij was zwaar onderkoeld, maar overleefde het wonderwel. De redders zijn nu, een jaar later, onderscheiden.

In samenwerking met indebuurt Gouda

  1. Wisselvallig en onstuimig weer op komst
    Play

    Wisselval­lig en onstuimig weer op komst

  2. Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenleving'
    Play

    Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenle­ving'