Volledig scherm
Groot gaslek in Reeuwijk. © Remco F. Gerritsen

Reeuwijk weer veilig na gaslek, bewoners terug naar huis

UPDATEAan de Treebord in Reeuwijk zijn vanochtend vijftien huizen ontruimd nadat daar tijdens werkzaamheden een gasleiding is geraakt. Het ging om een hogedrukgasleiding. De politie had de omgeving ruim afgezet. Er werden metingen gedaan in de woningen. De bewoners mochten al snel terug naar hun huizen. Aan het eind van de middag was de gasstoring volledig verholpen.

Medewerkers van netbeheerder Stedin hadden de gasleiding afgesloten. De grote gasleiding werd tijdens werkzaamheden geraakt door een graafmachine. De straatstenen zijn door de druk omhoog gekomen.

Een groot deel van de wijk was van het gas afgesloten. Ook verzorgingscentrum De Reehorst in de buurt zat zonder gas. De directeur liet weten dat het verzorgingstehuis niet ontruimd hoefde te worden. Het verzorgingstehuis is zelfvoorzienend, ze kunnen nog tot vanavond van het gas blijven zonder problemen. Na reparatie heeft Stedin om 15.53 uur verzorgingscentrum De Reehorst weer aangesloten op het gasnet.

De gaslucht is in de wijde omgeving te ruiken. Er werd korte tijd een watergordijn opgezet naast het gaslek om het gas te laten neerslaan. De straat staat inmiddels blank, de brandweer gaat metingen verrichten om te kijken hoeveel gas er is vrijgekomen. 

Volledig scherm
Bij graafwerkzaamheden is een grote gasleiding geraakt © Ricardo Ernst

In samenwerking met indebuurt Gouda