Het is voor het eerst dat de tien vrouwen uit Reeuwijk zelf meerijden tijdens de carnavalsoptocht vandaag.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is voor het eerst dat de tien vrouwen uit Reeuwijk zelf meerijden tijdens de carnavalsoptocht vandaag. © Sandra Zeilstra

Reeuwijkse vrouwen rijden voor het eerst mee in carnavalsoptocht na 10 jaar wagens versieren

Jarenlang versierden ze de carnavalswagens voor hun kinderen. Nu die oud genoeg geworden zijn, besloten tien Reeuwijkse vrouwen om zelf mee te doen aan de optocht, die vandaag door het dorp trekt.

Quote

Nu onze kinderen oud genoeg zijn om zelf aan de slag gaan kwamen we op het idee zelf met een groep te rijden

Denise van Gastel

Een grote opgeblazen palmboom en dito thermometer staan uitgestald in de wagen. Aan de zijkant is met grote letters de zin: ‘Klimaatverandering: hoe heter, hoe beter’ aangebracht. Met hun felgekleurde wagen willen de vrouwen de show stelen tijdens de optocht door Reedeurp, zoals Reeuwijk in carnavalstijd heet. 

Het is dit jaar voor het eerst dat ze niet aan de zijlijn staan. De afgelopen tien jaar hielpen ze vooral hun kinderen met het bouwen van een kar, maar zelf meerijden zat er niet in. ,,Nu ze oud genoeg geworden zijn en met vrienden aan de slag gaan, kwamen we op het idee om zelf met een groep te rijden”, vertelt Denise van Gastel. Het tiental kent elkaar van de basisschool waar hun kinderen naartoe gaan.

De eerste ideeën over hoe de wagen eruit moest komen te zien, waren er al in november. ,,Je ziet laatste jaren veel versieringen met een thema uit de actualiteit”, legt Van Gastel uit. ,,Zo had je een wagen met daarop poppen van Amerikaanse presidenten, waaronder die van Trump.” 

In samenwerking met indebuurt Gouda