Volledig scherm
Leerlingen aan het werk onder het toeziend oog van Wim van de Merwe. © Marieke Bakker DTCT

Rijk pompt vier miljoen in Gouds techniekonderwijs

Gouda en regio krijgen vier miljoen euro van het rijk om het techniekonderwijs verder te ontwikkelen. De regio had hiervoor een plan ingediend en minister Slob van onderwijs heeft dit gehonoreerd.

In totaal krijgen 45 regio’s ruim 231 miljoen euro. Slob: ,,De arbeidsmarkt staat te springen om goed geschoold technisch personeel. Daarom hebben vmbo-scholen, mbo’s en het bedrijfsleven samen plannen gemaakt. De ambitie die daar uit spreekt is geweldig. Het enthousiasme spat van de pagina’s af.”

Cruciaal

Volgens de Goudse wethouder Thierry van Vugt (D66) gaat het om een meerjarige subsidie die gebruikt wordt voor een regionaal techniekproject voor het vmbo. 

,,Met dit geld en nog eens een miljoen aan cofinanciering door het bedrijfsleven kunnen we een mooie slag slaan. Dat er een impuls komt voor het techniekonderwijs is cruciaal. Met de energietransitie en de klimaatmaatregelen die we moeten nemen is er grote behoefte aan veel technisch geschoold personeel. Met het project waaraan onder mee De Driestar, Goudse Waarden, Carmel College, Hoornbeek College en het Wellantcollege deelnemen, willen we meer jongeren overhalen om de techniek in de gaan.’’

Volgens Van Vugt gaat de techniekwerkplaats in de Chocoladefabriek een belangrijke rol spelen in het enthousiasmeren van jongeren voor techniek.

In samenwerking met indebuurt Gouda