Volledig scherm
Uitgedrukte sigaret in een asbak, foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Rookverbod leidt tot overlast op straat in Gouda’

Het op slot draaien van alle rookruimtes in de horeca leidt in de weekenden in de nachtelijke uren tot overlast en onrust op straat in Gouda. De fractie van de PvdA is daar bang voor.

Zaken als Swing en Friends in de Goudse binnenstad mogen na 01.30 uur niemand meer binnenlaten. Als rokers na die tijd naar buiten moeten voor een sigaret, komen zij niet meer binnen en gaan zij hangen op straat, vreest de PvdA.

Ondernemers in de stad pleiten voor het versoepelen van de tijdstippen waarop bezoekers wel en niet mogen binnenkomen. De PvdA wil weten hoe het college van b en w hierover denkt. Ook is de partij benieuwd naar de ervaringen die agenten en handhavers hebben met het huidige deurbeleid.  

Roken versneld taboe

Rookruimtes in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden worden sneller uitgebannen in Nederland. Aanvankelijk zouden ze pas in 2022 verdwijnen, maar de Hoge Raad bepaalde dat dit per direct moet gebeuren. 

Koninklijke Horeca Nederland afdeling Gouda is met de gemeente in gesprek over een nieuwe horecanota. De PvdA wil dat b en w aangeven of de gerechtelijke uitspraak van invloed is op deze nieuwe horeca-afspraken.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda