Volledig scherm
© Google Street View

Rotondes Waddinxveen op de schop

Fietsers en voetgangers in Waddinxveen moeten nog even geduld hebben voordat ze voorrang krijgen op de oversteekplaatsen voor fietsers op de acht rotondes binnen de bebouwde kom. De werkzaamheden daarvoor zijn vertraagd tot in het najaar.

Het karwei moest van begin dit jaar worden verschoven tot na de zomer. De benodigde vergunningen hebben meer tijd gekost.

Van de acht rotondes moeten er drie grondig op de schop om fietsers en voetgangers voortaan voorrang te geven. Bij de andere vijf volstaan kleine aanpassingen.

Waddinxveen volgt met het omdraaien van de voorrangsregeling Gouda, Zuidplas, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk. Fietsers zijn daardoor sneller op hun bestemming. Hiermee wordt het fietsgebruik bevorderd, vinden de voorstanders.

Binnen de bebouwde kom is voorrang voor fietsers intussen op zo'n 60 procent van de rotondes in ons land een feit. Onderzoeken stellen wel dat die rotondes onveiliger zijn dan rotondes met fietsers uit de voorrang, zoals buiten de bebouwde kom het geval blijft. Het gaat dan landelijk om 50 tot 70 extra gewonden.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda