Volledig scherm
Archieffoto. © Roze Zaterdag

Roze zaterdag: ‘We zijn allemaal Gouwenaars’

UpdateHet thema van de Roze Zaterdag in 2018 in Gouda is ‘Ik ben DIVERSiteit’. Dat werd gisteravond in de Chocoladefabriek bekendgemaakt door Stichting Roze Zaterdag Gouda.

Een speciale parade tijdens de Roze Zaterdag heeft als doel om de diversiteit van homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders te tonen en zo het begrip te vergroten. Het evenement vindt elk jaar plaats in een andere stad. Dit jaar wordt Roze Zaterdag 2017 op zaterdag 24 juni gehouden in Den Bosch. 

Vorig jaar werd in Amsterdam bekendgemaakt dat de Roze Zaterdag in 2018 in Gouda plaats zal vinden. Het thema diversiteit werd gekozen om de intense diversiteit van Gouda te benadrukken.

Tijdens de bijeenkomst van gisteren werd vermeld dat Gouda is gekozen vanwege zijn regionale functie en grote diversiteit. ,,Doel is om gezamenlijk te werken aan de ‘rijkdom’, die diversiteit kan bieden: Je bent geen Marokkaan, homo of gereformeerd, we zijn allemaal Gouwenaars”, zei voorzitter van de Stichting Roze Zaterdag Gouda tijdens de bijeenkomst. 

De Roze Zaterdag 2018 in Gouda zal op 23 juni plaatsvinden. Tijdens de komende editie in Den Bosch zal op symbolische wijze de sleutel worden overhandigd. Overigens is 2018 ook nog eens uitgeroepen als het Roze Jaar in Gouda en staan er daarom nog meer activiteiten op het programma.

Zo vaart er tijdens de Canal Pride in Amsterdam op 5 augustus 2017 een Goudse roze boot mee. Op 6 januari 2018 wordt het Roze Jaar in Gouda geopend op de Goudse ijsbaan. Vervolgens worden er het hele jaar door diverse bijzondere exposities en tentoonstellingen georganiseerd om het speciale jaar kleur te geven. Dat blijkt onder meer uit het voetbaltoernooi, dat een dag na de parade op zondag 24 juni wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor de homoproblematiek in Rusland.

In samenwerking met indebuurt Gouda