Volledig scherm
PREMIUM
Sari en Jan van Ginkel-Verburg maakten mooie reizen nadat ze de boerderij achter zich hadden gelaten. © Van Den Belt Leny

Sari en Jan leven al 60 jaar samen in harmonie

De bruiloftSari Verburg (83) uit Reeuwijk-Dorp, gaf 60 jaar geleden haar ja-woord aan Jan van Ginkel (90) uit Waarder. De twee ontmoetten elkaar bij een jongerengroep in Reeuwijk.

Voor een jongerengroep was hij met zijn 30 jaar niet bepaald aan de jeugdige kant. Vandaar dat hij, nadat hij haar had gespot recht op zijn doel afging. De bruidegom was een boerenzoon en zijn bruid een boerendochter. Ze heeft nog altijd de trouwjurk die zij destijds zelf heeft gemaakt. Die staat in de woonkamer te pronken op een paspop. Thuis op de boerderij leerde zij kaas maken. Ook later maakte zij kaas, die op de markt aan handelaren werd verkocht. ,,Ik maakte ook weiboter'', vertelt ze. ,,Het geld ging in een potje, het boterpotje. Daar konden we leuke dingen van doen.'' Onder andere de trouwjurken van de dochters zijn eruit betaald. De bruidegom, die al vroeg zijn ouders verloor hield koeien, maar mestte ook varkens. 

In samenwerking met indebuurt Gouda