Volledig scherm
Milo Schoenmaker in de Vogelbuurt in Korte Akkeren. © Frank Penders

Schoenmaker plaatst verlichting in Vogelbuurt

De Vogelbuurt in Gouda is weer een stukje veiliger. Gisteren plaatsten Milo Schoenmaker en René Mascini, de directeur van Woonpartners, de laatste verlichting in achterpoorten in de wijk in Korte Akkeren.

Begin dit jaar is de gemeente Gouda gestart met veiligheidsbijeenkomsten in verschillende Goudse wijken. Daarmee wil de gemeente het veiligheidsgevoel van de bewoners vergroten en de veiligheid in de stad verbeteren. Niet alleen werd er verlichting geplaatst, maar er werden PKVW-Light-pakketten aangeboden (Politie Keurmerk Veilig Wonen) en achterpaden gecompartimenteerd. 

Maatregelen
Dit heeft gezorgd voor nieuwe samenwerkingen tussen wijkbewoners, de gemeente, politie en woningcorporaties. In de Vogelbuurt bestaat nu een samenwerking tussen actieve bewoners en Woonpartners Midden-Holland.

,,De buurt is werkelijk veiliger geworden dankzij de maatregelen", aldus de burgemeester. ,,Dat vieren we graag want de inspanningen van bewoners, de gemeente en Woonpartners levert goede resultaten op. In gezamenlijkheid met de veiligheidspartners zoals politie, Openbaar Ministerie en woningcorporaties investeren we vanuit de gemeente menskracht en middelen om tot een integrale, effectieve en duurzame aanpak te komen".

In 2015 waren er 18 inbraken in de Vogelbuurt, in 2016 waren dat er 5. In de hele wijk Korte Akkeren is het aantal inbraken gedaald van 78 in 2015 naar 44 in 2016.

In samenwerking met indebuurt Gouda