Volledig scherm
KNO-arts Jim Kemper. © Joost Hoving

Schok groot in ziekenhuis na steekincident: ‘Ik heb dit nog nooit meegemaakt’

De schok is groot in het Groene Hart Ziekenhuis, waar vanmiddag een steekincident plaatshad waarbij een 36-jarige vrouw uit Haastrecht zwaargewond raakte. ,,Ik werk 25 jaar in dit ziekenhuis, ook als medisch specialist, en heb dit nog nooit meegemaakt”, reageert kno-arts Jim Kemper, tijdelijk lid van de raad van bestuur van het ziekenhuis.

Beveiligingspersoneel, co-assistenten en ander medisch personeel, waaronder medewerkers van de spoedeisende hulp, die na de steekpartij te hulp schoten, kwamen vanmiddag samen om elkaars verhaal te horen. 

Kemper: ,,Daar was ik ook bij. De aandacht gaat uit naar die medewerkers. Verschrikkelijk dat dit in ons ziekenhuis is gebeurd. Enorm heftig. Voor ons gevoel hebben we een familiaire band met elkaar, en dit heeft impact op allen.”

‘Zorgbloed’

Het ‘zorgbloed’ kroop volgens Kemper waar het niet gaan kan: ,,Verpleegkundigen die net zo’n traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt, hadden ook aandacht voor patiënten die getuige waren. Dat is echt de zorg die we voorstaan.”

Enkele ziekenhuismedewerkers zijn door de politie bevraagd. Volgens Kemper heeft ‘een tiental’ mensen gezien wat zich op de afdeling dermatologie heeft afgespeeld. Volgende week bekijkt het ziekenhuis of het protocollen gaat aanscherpen. ,,Zoiets kan overal gebeuren. Het is wrang, maar we gaan kijken of we hier iets van kunnen leren.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Volledig scherm
De verdachte wordt door de politie ingerekend. © Remco Gerritsen

In samenwerking met indebuurt Gouda