Volledig scherm
Leerlingen van GSG Leo Vroman in actie voor onderzoek naar kanker. © Pim Mul

Schuimend over de finish

Zo'n 1200 leerlingen van de Goudse scholengemeenschap GSG Leo Vroman hebben gisteren 17.743 euro bij elkaar gelopen voor onderzoek naar kanker.

De jaarlijkse sponsorloop van de school, met elk jaar een ander goed doel, werd gehouden in recreatiegebied Goudse Hout. De scholieren liepen allemaal 5 kilometer en lieten zich sponsoren door ouders, broers, zussen, opa's en oma's, buren, vrienden en kennissen.

De Goudse school haalde eerder geld op voor onder meer KiKa, de bestrijding van alvleesklierkanker en Roparun. Dit jaar haakte de school aan bij het initiatief voor een 24 uurswandelestafette voor kankeronderzoek, die 21 en 22 juni onder de naam 'SamenLoop voor Hoop Groene Hart' voor het eerst in Gouda wordt gehouden. ,,We vinden dat zo'n mooi project dat we dit jaar ook onderzoek naar kanker als goede doel hebben gekozen'', aldus havo-afdelingsleider Marco van de Ven van GSG Leo Vroman.

Kaarsenceremonie

De sponsorloop van de Goudse school wordt elk jaar vlak voor de meivakantie gehouden. Van de Ven spreekt van 'een mooie traditie'. ,,Niet alleen omdat we op deze manier veel geld inzamelen voor een goed doel, maar ook omdat het een gezamenlijke activiteit is van onze drie locaties.''

De wandelestafette 'SamenLoop voor Hoop Groene Hart' wordt gehouden op het Sluiseiland. Het evenement, waarvoor zich al meer dan vijfhonderd wandelaars hebben gemeld, begint 21 juni om 15.00 uur met een ereronde van mensen die kanker hebben of hebben gehad. Naast de wandelestafette voor volwassenen is er ook een kinderloop. Deelnemers maken een wandeling van 24 minuten in en rond de speeltuin.

Verder is er 's avonds om 21.00 uur een kaarsenceremonie. Kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen verlichten dan het parcours. Met een speciale ceremonie worden dierbaren herdacht en wordt gevierd dat mensen kanker hebben overwonnen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda