Slachtoffer politie-incident is Haagse autohandelaar

VideoDe man die vanochtend vroeg overleed in Waddinxveen na een incident met de politie was mogelijk verward. De politie kwam op een melding hierover af en wilde de 39-jarige Haagse autohandelaar Paul Selier op straat arresteren. De arrestatie staat op filmbeelden die Omroep West heeft getoond.

Er werd vanmorgen rond 6.00 uur een ambulance gebeld, vervolgens probeerde de politie in te grijpen. ,,De man is komen te overlijden. Op welk moment dit precies is gebeurd en wat de doodsoorzaak is, wordt ook onderzocht. Pas na sectie door de patholoog kan het OM met zekerheid iets zeggen over zijn doodsoorzaak. Ook het onderzoek naar de omstandigheden is nog in volle gang en vergt tijd", meldt het Openbaar Ministerie. Het filmpje dat inmiddels in de pers is verschenen, waarop 35 seconden van het incident zijn te zien, wordt daarbij meegewogen.

De familie heeft tegen Omroep West gezegd dat de man zich verzette tegen zijn arrestatie en toen in elkaar zakte. Ook zou een getuige hebben verteld dat de man op zijn knieën midden op de weg zat te schreeuwen, waarna de politie eraan kwam. Het OM wil daar niet op ingaan zolang het onderzoek loopt.

Schokkende beelden

Op schokkende beelden die Omroep West (zie hieronder) heeft gepubliceerd is te zien hoe drie politieagenten een persoon die op de grond ligt hardhandig bewerken en meerdere vuistslagen geven. ,,Meewerken, verdomme", gillen politieagenten meerdere malen naar de persoon op de grond. Terwijl een omstander schreeuwt dat de aangehouden man losgelaten moet worden. 

De inmiddels vaak bekeken video zou zijn gemaakt door een langsrijdende scooterrijder. Op de Dreef werd vanmorgen vroeg een politiecontrole gehouden, zei een woordvoerder van de politie. Op het wegdek lagen vanmorgen twee stukken textiel. De Dreef was lange tijd afgesloten vanaf de rotonde tot de afslag naar de Tweede Bloksweg.  

Tips zijn welkom op gh.online@ad.nl of 0172487404

Waarschuwing: de onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Volledig scherm
De Rijksrecherche onderzoekt de dood van de 39-jarige man. © ANP
Volledig scherm
© Josh Walet
Volledig scherm
Op het wegdek liggen twee stukken textiel. © AD
Volledig scherm
Op de Dreef wordt onderzoek gedaan. © 112HM

In samenwerking met indebuurt Gouda