Voorzitter Paul van Schaik (rechts) van vv Schoonhoven, geflankeerd door voorzitter Ronald Hamaker van atletiek- en trimvereniging Avantri zijn niet blij met de wijzigingen rondom het ophalen van oud papier in Schoonhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Paul van Schaik (rechts) van vv Schoonhoven, geflankeerd door voorzitter Ronald Hamaker van atletiek- en trimvereniging Avantri zijn niet blij met de wijzigingen rondom het ophalen van oud papier in Schoonhoven. © Stephan Tellier

Sportclubs balen van dure cursus voor inzamelen oud papier: ‘Zo lopen we duizenden euro's mis’

Verenigingen in de Krimpenerwaard balen: door een nieuwe oud papier-regeling van hun gemeente lopen ze straks duizenden euro's per jaar mis. En dat gaan clubleden voelen.

  1. Explosieve groei van aantal zonnepanelen leidt tot oproep: ‘Zet apparaten aan als de zon schijnt’

    Explosieve groei van aantal zonnepane­len leidt tot oproep: ‘Zet apparaten aan als de zon schijnt’

    Niet eerder zag netbeheerder Stedin zo’n enorme toename van zonnepanelen in haar werkgebied dan in 2022. In Utrecht, Zeeland en Zuid-Holland lieten 107.264 consumenten samen zo’n 1,3 miljoen panelen op hun daken installeren. De explosieve groei leidt tot de oproep om elektrische apparaten vooral op te laden als de zon schijnt, om te voorkomen dat ze hun groene energie mislopen.