Volledig scherm
Zonnepanelen op het dak van een stal. Foto ter illustratie. © LISA KRIKKEN

‘Staldaken Krimpenerwaard zeer geschikt voor zonnepanelen’, aldus coörporatie Waardstroom

In de Krimpenerwaard is de Coöperatie Waardstroom opgericht, deze zet zich in voor duurzame energie. Initiatiefnemers zijn inwoners uit de gemeente Krimpenerwaard.

In de coöperatie werken dakeigenaren samen met stroomgebruikers.  Er staan inmiddels twee projecten op in het oosten van de Krimpenerwaard op stapel waarbij staldaken worden vol gelegd met zonnepanelen. Door de postcoderoosregeling betalen mensen in de buurt die mee willen doen minder energiebelasting.  Bij gebleken succes wil Waardstroom naar het westen van de gemeente uitbreiden. Volgens de coöperatie zijn er in de Krimpenerwaard veel stallen die prima geschikt zijn voor het leveren van stroom door zonnepanelen op de daken te monteren.  ,,Die ruimte willen we benutten ten gunste van de lokale gemeenschap én het wereldwijde klimaat.’’

De coöperatie is een initiatief van Vereniging Waardstroom. Wie meer wil weten kan vrijdagavond 29  november de informatieavond bezoeken in  De Schakel in Bergambacht. Vanaf 20.00 uur worden de plannen toegelicht.

In samenwerking met indebuurt Gouda