Volledig scherm
© Rijnhout Media

Station Waddinxveen-Noord op de schop

Met de herinrichting van het plein voor het station Waddinxveen-Noord blijkt een miljoen euro te zijn gemoeid. Het karwei vangt dit voorjaar aan en is in oktober volbracht.

Met de aanpassing van het treinstation Waddinxveen-Noord is deze zomer 24 dagen gemoeid. Gedurende twee weken rijden er tussen Gouda en Alphen geen treinen omdat dan ook de stations Alphen en Boskoop op de schop gaan. In oktober is heel het werk klaar.

Voor het op de schop nemen van het stationsgebied komt ruim de helft van het geld van de provincie in het kader van het R-Net. Het ontwerp is meerdere malen besproken met de direct omwonenden en op hun verzoek op onderdelen aangepast.  De plaats van de fietsenstalling, de rijbaan voor de bus als de trein is uitgevallen en de toegang van het parkeerterrein op het voorplein, dat een paar jaar geleden ook al op de schop ging, waren daarbij de belangrijkste discussiepunten. De herinrichting omvat niet alleen het voorplein maar ook een deel van de Groensvoorde, de Staringlaan en het parkeerterrein. Het ligt in de bedoeling voor de werkzaamheden op korte termijn een aannemer te selecteren.

Station

Tegelijkertijd neemt spoorwegbeheerder ProRail ook het station, dat in 1973 werd geopend na tien jaar voorbereiding, onder handen. Er komt nieuw perronmeubilair, nieuwe verlichting en omroep. De perrons worden verhoogd voor een gelijkvloerse instap. ,,We starten op 23 augustus en deze werkzaamheden eindigen op 2 september”, aldus Coen van Kranenburg, woordvoerder ProRail.

Kwaliteit

Volgens de gemeente is de herinrichting noodzakelijk om de stationsomgeving meer kwaliteit te geven zodat treinreizigers veilig en comfortabel kunnen reizen. Daarbij zijn ook aspecten als sociale veiligheid, herkenbaarheid, zichtbaarheid en bereikbaarheid van belang. ,,De acceptatiegraad van de direct aanwonenden is vanaf het begin niet bijzonder hoog, maar overige inwoners vinden het wel een goed plan”, vat de gemeente Waddinxveen de uitkomst van het langdurige overleg samen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda