Volledig scherm
© ANP XTRA

Stolwijk en Berkenwoude treuren over vertrek huisartsen

Bezorgde inwoners uit Berkenwoude en Stolwijk zijn online een petitie begonnen om hun huisartsen W. van Vliet en E. Roozemond terug te krijgen in de Groepspraktijk Stolwijk-Berkenwoude. De petitie is inmiddels meer dan 640 keer getekend. 

Volgens de bezorgde bewoners zijn er de laatste tijd in de groepspraktijk in Stolwijk erg veel wisselingen van huisartsen. ,,Met name de laatste wijziging waarbij twee zeer geliefde en kundige artsen zijn verdwenen wordt door velen als een groot gemis gezien.’’

De groep inwoners wil dat de artsen terugkeren en de praktijk overnemen. Hierover zijn de laatste tijd gesprekken gevoerd, maar die zijn mislukt. De huisartsen hebben vervolgens hun praktijk per direct beëindigd. 

Vervelend

Op de website van de groepspraktijk wordt uitleg gegeven. ,,Helaas is het niet gelukt overeenstemming te bereiken over het overnemen van de praktijk. Voor beide partijen was dit uiteraard niet de gewenste uitkomst. Jammer genoeg is dit voor de huisartsen reden geweest om hun baan op te zeggen. Daarmee verliezen onze praktijk en onze patiënten, zeer plotseling, twee geliefde en kundige huisartsen. Voor patiënten is dit natuurlijk erg vervelend, dat realiseren wij ons.’’ 

Waarnemers hebben in de afgelopen tijd medische zorg geboden aan de patiënten. De huisartsenpraktijk meldt dat de bezetting per half oktober weer op peil zal zijn. De praktijk geeft aan dat de assistenten voor de patiënten van beide artsen hun best doen een huisarts te vinden die bij hen past.

In samenwerking met indebuurt Gouda