Maandagmorgen 1 februari rond 5.25 uur is brand ontstaan in een geparkeerde auto aan de Jan van Beaumontstraat in Gouda.
Volledig scherm
PREMIUM
Maandagmorgen 1 februari rond 5.25 uur is brand ontstaan in een geparkeerde auto aan de Jan van Beaumontstraat in Gouda. © AS Media

Strijd tegen autobranden nog niet gestreden; komende nachten preventief fouilleren uitgebreid

De strijd tegen de autobranden in Gouda is nog niet gestreden. Afgelopen weekend was het rustig, maar maandagochtend gingen weer twee auto’s in vlammen op. Daarom mag de politie ook de komende nachten nog iedereen fouilleren op brandbare spullen in delen van Gouda-Oost en Bloemendaal. Ook in een deel van Gouda-Noord krijgt zij deze ruimere bevoegdheden. 

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Spectaculaire beelden van vliegende Britse marinier
  Play

  Spectacu­lai­re beelden van vliegende Britse marinier

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'