De vraag naar mondzorg is afgelopen jaren sterk gestegen in Zevenhuizen door nieuwbouw. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De vraag naar mondzorg is afgelopen jaren sterk gestegen in Zevenhuizen door nieuwbouw. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Tandheelkundig centrum in Zevenhuizen breidt uit

Het tandheelkundig centrum in de Dorpsstraat in Zevenhuizen gaat verhuizen en uitbreiden. Om die plannen mogelijk te maken moeten het grillhouse op Dorpsstraat 206 en een aantal garageboxen op Dorpsstraat 204 worden gesloopt. Burgemeester en wethouders willen hieraan meewerken.

De vraag naar mondzorg is afgelopen jaren sterk gestegen in Zevenhuizen door nieuwbouw en te verwachten is dat die groei zich de komende jaren doorzet. Het college van Zuidplas ziet in de nieuwe zorgvoorziening een versterking. Daar komt bij dat de sloop van het pand op Dorpsstraat 206, dat nu nog wordt gebruikt als restaurant, ruimte vrijmaakt voor aanleg van voldoende parkeerplaatsen en een meer overzichtelijke uitrit.

Bedoeling is dat op het nieuwe vrijgekomen terrein een nieuw pand wordt gebouwd voor het tandheelkundig centrum.

De plannen krijgen meer vorm in het najaar, als de gemeente een zogeheten verzamelplan voor dit deel van de Dorpsstraat opstelt waarin meer initiatieven voor verandering kunnen worden opgenomen.

In samenwerking met indebuurt Gouda