Thaddeus Anim-Somuah heeft het geschopt tot de prestigieuze Forbes 30 under 30-lijst met meest veelbelovende industrieel ondernemers.
Volledig scherm
PREMIUM
Thaddeus Anim-Somuah heeft het geschopt tot de prestigieuze Forbes 30 under 30-lijst met meest veelbelovende industrieel ondernemers. © Jan de Groen

Thaddeus (29) is ‘grote belofte’: ‘In 2030 wil ik terugkijken en zien: ik heb een grote impact gehad’

Een jonge vernieuwer die de wereld gaat bestormen, vindt het prestigieuze Amerikaanse zakentijdschrift Forbes hem. Een uitblinker die de toekomst kleur geeft. ‘Groen’, in zijn geval. Thaddeus Anim-Somuah (29) werkt bij Croda in Gouda en wil het milieu liever vandaag dan morgen redden. 

Bij chemisch bedrijf Croda werkte hij zich uit de naad voor nieuw, schoon gas. In zijn spaarzame vrije tijd helpt hij vluchtelingen die net in Nederland zijn aan een huisarts, bij het openen van een bankrekening en het doorworstelen van een sollicitatieprocedure. En alsof dat nog niet genoeg is, bepleit hij met GreenDeal4Youth in de Europese politiek dat het de hoogste tijd is om jongeren te betrekken bij plannen voor klimaat en milieu.

In samenwerking met indebuurt Gouda