De trampoline van Tim kwam onder een sprinter terecht.
Volledig scherm
De trampoline van Tim kwam onder een sprinter terecht. © Twitter / Coen van Kranenburg

Tim krijgt nieuwe trampoline van ProRail

De 9-jarige Tim uit Gouda had er een traantje om gelaten, toen zijn trampoline tijdens de storm van afgelopen donderdag onder een trein terecht kwam. Dat verhaal kwam ook spoorbeheerder ProRail ter ore, die vandaag besloot de jonge Gouwenaar een nieuwe trampoline cadeau te geven. ,,Tim vindt het helemaal geweldig", reageert zijn vader.

De trampoline van Tim werd afgelopen donderdag wereldnieuws toen deze door de razende storm uit de tuin werd opgetild en tientallen meters verderop op het spoor terecht kwam. De trampoline werd platgereden door de aankomende sprinter tussen Gouda en Alphen. Het bericht van de NS over de aanrijding werd veel gedeeld op Twitter. Zelfs The Washington Post uit Amerika en de Engelse krant The Independent pikten de opmerkelijke aanrijding op.

Vandaag besloot ProRail de teleurgestelde Tim te verrassen. ,,De inmiddels wereldberoemde trampoline van Tim (9) kwam, tot zijn grote verdriet, tijdens de storm op ons spoor terecht en werd overreden. Je krijgt een gloednieuwe trampoline van ons Tim. Veel plezier ermee! Groetjes van ProRail", schrijft de spoorbeheerder in een bericht op Twitter.

,,ProRail nam vandaag contact met ons op. Ze zeiden dat ze er iets mee wilden doen en hebben toegezegd dat ze een nieuwe trampoline wilden regelen", zegt een verbaasde Robin Zuidam, vader van Tim. De jongen zelf was heel erg onder de indruk van alle aandacht rond zijn trampoline. ,,Hij vond het cool, ze hadden het er ook op school over. Maar nu vind Tim het ook wel heel spannend allemaal."

Daarmee doelt zijn vader ook op enkele negatieve reacties die binnenkwamen op het bericht van de weggewaaide trampoline. ,,Dat was ongelooflijk. Voor mijn gevoel was het juist een leuk, luchtig berichtje in de stroom van vele ellendige berichten over de storm."

Volgende week gaat ProRail opnieuw contact opnemen met de familie om de nieuwe trampoline te regelen. ,,We hebben vandaag e-mailadressen uitgewisseld. We gaan het beleven."

Arina Zuidam en haar zoon Tim.
Volledig scherm
Arina Zuidam en haar zoon Tim. © Frank de Roo

In samenwerking met indebuurt Gouda