Volledig scherm
De Rotte bij het driegemeentepunt, Zuidplas, Rotterdam, Lansingerland. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Toch politie voor Zuidplas: ‘Veiligheidsbus’ in december op de weg

Zuidplas krijgt een veiligheidsbus als alternatief voor het verdwenen politiebureau. Daarmee honoreert het college van b en w een initiatief van het plaatselijke CDA, dat de komst van zo’n voertuig voorstelde. 

,,Het CDA vindt het belangrijk dat inwoners zo veel mogelijk verbonden blijven met de hulpverleners. De komst van een veiligheidsbus kan hieraan bijdragen”, stelde raadslid Benno de Ruiter in gemeenteraadsvragen. De bus moet inwoners de mogelijkheid bieden even langs te gaan bij de politie, als oren en ogen van de buurt. Daarnaast kan hij worden ingezet op plekken waar tijdelijk meer toezicht nodig is.

De Ruiter had het idee opgepikt uit de gemeente Midden-Delfland waar al zo’n buurtveiligheidsbus rijdt. Het college van Zuidplas heeft daar een kijkje genomen en was onder de indruk. Daarom trekken burgemeester en wethouders nu 30.000 euro uit voor de aanschaf. Ze verwachten dat de bus al in december wordt geleverd. ,,Op dit moment wordt hard gewerkt om deze bus te voorzien van de juiste strepen en inrichting.”

Wat het college betreft maken niet alleen veiligheidsdiensten ervan gebruik, maar ook inwoners die zich inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid in Zuidplas.

In samenwerking met indebuurt Gouda