Volledig scherm
Anneloes van Ardenne van Dierenasiel Gouda was eerder deze maand nog bang dat er geen vuurwerkvrije zone zou komen rond de opvang, maar ze kan nu opgelucht ademhalen. © Archieffoto Sandra Zeilstra

Toch vuurwerkvrije zone bij Dierenasiel Gouda en ruiterclub

Rond Dierenasiel Gouda en Ruiterclub Bloemendaal komt toch een vuurwerkvrije zone zonder dat buurt hierover hoeft te worden geraadpleegd. Dat heeft de gemeente Gouda besloten om de dieren een rustige jaarwisseling te bezorgen. 

Om dezelfde reden mag er ook in de omgeving van de dierenweide in Goverwelle en de volière in het Van Bergen IJzendoornpark niet worden geknald.

De omgeving van de opvang voor honden en katten en het verblijf voor paarden op de hoek
Groenhovenweg/Bloemendaalseweg was vorig jaar de eerste vuurwerkvrije zone van Gouda. De proef werd zowel door de gemeente als de buurt als geslaagd beoordeeld.

De ruiterclub en het dierenasiel gingen er daarom vanuit dat ze dit jaar weer automatisch deel uit zouden maken van een vuurwerkvrije zone. Maar volgens de gemeente moesten ze daarvoor eerst veel handtekeningen in de buurt inzamelen.

Protest

Fractievoorzitter Corina Kerkmans van de Partij voor de Dieren in Gouda tekende hier namens deze organisaties protest tegen aan bij de burgemeester. Dit heeft geleid tot een herziening van het standpunt. 

Het gaat in alle gevallen overigens om een vrijwillig vuurwerkvrije zone. Dit betekent dat Gouwenaars door middel van borden vriendelijk worden verzocht in deze gebieden geen vuurwerk af te steken, maar dat er niet wordt gehandhaafd door de politie en de gemeente.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda