Volledig scherm
© ANP

Toch weer feest tijdens jaarwisseling in Moerkapelle

Er komt toch weer een feest tijdens de jaarwisseling voor alle inwoners in Moerkapelle. Tijdens de afgelopen jaarwisseling liep dat volledig uit de hand en werd de Mobiele Eenheid ingezet. Politiemensen werden bekogeld met vuurwerk door jongeren die ervan baalden dat er op het plein van het feest geen vreugdevuur was. Hun eigen vuurtje elders werd niet getolereerd.

In de nasleep van de afgelopen jaarwisseling werd afgesproken dat vertegenwoordigers van de gemeente, politie, bewoners en organisatoren van het feest later zouden praten over de gang van zaken en de toekomst. ,,Dat gesprek is onlangs geweest”, laat tijdelijk burgemeester Servaas Stoop weten. Hij ‘erfde’ de kwestie van zijn voorganger Gert-Jan Kats, die destijds nog burgemeester in Moerkapelle was.

In de steek gelaten

Bijkomend probleem was dat de organisatoren van het feest aanvankelijk hadden aangegeven niet nog eens de organisatie op zich te willen nemen, omdat zij zich in de steek gelaten voelden door de politie bij het handhaven van de orde. ,,Maar tot mijn vreugde hebben zich een paar mensen aangemeld die het feest willen organiseren. Daarbij zijn ook jongeren die dat afgelopen jaar deden en enige ouders die wel willen helpen”, aldus Stoop. ,,Ik vond het een heel bemoedigend gesprek. Ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Alle partijen zijn gelukkig gemotiveerd om te leren van vorige keer en de wens is uitgesproken dat het een feest wordt voor iedereen.”

Concrete afspraken zijn nog niet gemaakt. ,,Eerst gaan de organisatoren nu een plan uitwerken. Na de zomervakantie gaan we afspraken met elkaar maken, ook over vuurwerk en vreugdevuren.”

In samenwerking met indebuurt Gouda