Volledig scherm
De kaart waarop Gouda een ‘Amsterdam cheese market’ heeft. Of is? © Union

Toeristen naar Gouda gelokt met ‘Amsterdam cheese market’

De toeristische kaasmarkt in Gouda wordt in een Engelstalige fietsroutekaart ineens omschreven als ‘Amsterdam cheese market’. Zelfs het kaasprikkertje op de kaart heeft de drie kruisen en de rode kleur van het Amsterdamse stadswapen.

De kaart is uitgebracht door tweewielerfabrikant Union die daarmee buitenlandse toeristen wil bewegen een elektrische fiets te huren.

De Engelstalige kaart is in de hoofdstad gratis af te halen bij hotels, informatiepunten en fietshandelaren. Alle bezienswaardigheden in ons land zijn veramsterdamst: Van Rotterdam (Amsterdam modern south quarter) tot de Cauberg (Amsterdam mountain) en van de hunebedden (Amsterdam big stones) tot de Deltawerken (Amsterdam waterworks). En de Noordzee heet hier Amsterdam big sea.

Meer dan Amsterdam

Union wil er naar eigen zeggen mee aantonen dat er in Nederland meer te zien is dan alleen het centrum van Amsterdam, op de kaart ‘old Amsterdam’ genoemd. De ‘Amsterdamisering’ blijft niet beperkt tot alles wat in Nederland ligt. Vlaanderen heet op de kaart Vlaams Amsterdam en Duitsland Duitssprekend Amsterdam.

Union kan nog niet zeggen of er al boze reacties uit de steden op de kaart zijn gekomen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda