Poolse wernemers van Van Lint staan voor een lastige keuze: thuis kerst vieren en dan twee keer in quarantaine moeten of de kerst in Nederland doorbrengen. Aneta Jagielska besloot naar huis te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Poolse wernemers van Van Lint staan voor een lastige keuze: thuis kerst vieren en dan twee keer in quarantaine moeten of de kerst in Nederland doorbrengen. Aneta Jagielska besloot naar huis te gaan. © Pim Mul

Twee keer quarantaine of eenzaam achterblijven? Het kerstdilemma van de arbeidsmigrant

feestdagenDriving Home For Christmas! Net als in de kerstkraker van Chris Rea, rijden in december veel arbeidsmigranten naar hun Poolse thuisland. Maar dit jaar is alles anders. Kan je wel naar huis om kerst te vieren? Of moet je eenzaam achterblijven? Werkgevers en huisvesters denken mee: ‘Dit is ook een menselijk verhaal’.

 1. Hoe liefde met enig regelmaat omslaat in levensbedreigend geweld, ook in het Groene Hart
  PREMIUM
  crime passionnel

  Hoe liefde met enig regelmaat omslaat in levensbe­drei­gend geweld, ook in het Groene Hart

  Geen lijn is zo dun als die tussen liefde en haat. Nergens anders wordt dat zo pijnlijk duidelijk als in de rechtbank. Ook in het Groene Hart verandert genegenheid regelmatig in levensbedreigend geweld. En zorgen jaloezie en verlatingsangst voor heftige confrontaties tussen ex-geliefden en liefdesrivalen. Een zogenoemde crime passionnel. Maar bestaat dat eigenlijk wel?
 1. 'Interview Rutte was niet goed. Een mislukte interventie'
  Play

  'Interview Rutte was niet goed. Een mislukte interven­tie'

 2. Aangename temperaturen, maar wel veel buien
  Play

  Aangename temperatu­ren, maar wel veel buien