Volledig scherm
PREMIUM
Vijf van de negen Goudse buurtvaders van links naar rechts Houcine el Moussaoui (72), Abdellah Laaguili (71), Mohamed Kharkhach (76), Abdelkarim (zijn achternaam wil hij liever niet vermelden, 62) en Ahmed el Moussaoui (78). © Sandra Zeilstra

Twintig jaar buurtvaders in Gouda: ‘We roepen alle jongeren op om met ons de kar te trekken’

,,Samen goed leven.” Wie aan de buurtvaders van de Goudse wijk Korte Akkeren vraagt waarom ze al jaren bij nacht en ontij de straten opgaan, krijgt die oneliner als antwoord. Komende week bestaat de groep van oorsprong Marokkaanse Gouwenaars twintig jaar. Om die reden werd ze tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Walvis in het zonnetje gezet. 

Zet vijf van de in totaal negen buurtvaders bij elkaar en het wordt een gezellige boel. Houcine el Moussaoui (72), Abdellah Laaguili (71), Mohamed Kharkhach (76), Abdelkarim (zijn achternaam wil hij liever niet vermelden, 62) en Ahmed el Moussaoui (78) kennen elkaar duidelijk door en door.  Als de laatste de opmerking maakt ‘bij mij is altijd alles rustig, hoor’, kan hij rekenen op de humor van buurtvader Kharkhach. ,,Dat komt omdat jij altijd slaapt, dan is het zeker lekker rustig”, kaatst die terug, gevolgd door een lachsalvo van de rest. 

In samenwerking met indebuurt Gouda