Twintigste autobrand in Gouda

In Gouda is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een auto in vlammen opgegaan. De autobrand op de Dreef is de twintigste sinds 3 mei.

De ingevoerde maatregel van de burgemeester om ’s nachts preventief te fouilleren in Gouda in de strijd tegen de autobranden, lijkt de brandstichters niet af te schrikken. Rond 2.20 uur werd een autobrand aan de Dreef gemeld. Op de parkeerplaats onderaan een flatgebouw bleek een Skoda Fabia in lichterlaaie te staan.

De Dreef valt buiten de zones waar het preventief fouilleren mogelijk is

De brandweer rukte uit om het vuur te blussen en te voorkomen dat het zou overslaan naar andere geparkeerde auto’s en de flat.

Lees hier meer over de autobranden in Gouda in ons dossier.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Volledig scherm
Vlammen slaan uit de Skoda Fabia aan de Dreef in Gouda. © Josh Wallet
  1. Verkeersdeskundige: wennen aan stilstaan of het snelfietspad nemen

    Verkeers­des­kun­di­ge: wennen aan stilstaan of het snelfiets­pad nemen

    Ga niet massaal binnendoor rijden, het wegennet in het Groene Hart is ontoereikend, zegt verkeerskundig adviseur Dolf Roodenburg. ,,Bij een incident als op de Goudseweg blijkt er weinig uitwijkmogelijkheid te zijn. We hebben op zo’n moment allemaal haast. En we hebben slimme navigatiesystemen die alternatieve routes gaan voorstellen. Veel automobilisten gaan dan binnendoor over de polderwegen, met als gevolg dat die aan gort worden gereden. Dat levert de gemeenten weer heel veel schade op.‘’

In samenwerking met indebuurt Gouda