Volledig scherm
© ANP XTRA

Uitspraak over woonwagen in Waddinxveen maand uitgesteld

De kantonrechter in Gouda heeft vandaag zijn uitspraak in de rechtszaak van Woonpartners Midden-Holland tegen vijf woonwagenbewoners aan de Meteorenweg in Waddinxveen een maand uitgesteld.

De kantonrechter zou zich buigen over de vraag of de stenen woonwagenwoningen van Woonpartners als ‘passende vervangende woonruimte’ kunnen worden gezien. De zaak is uitgesteld tot donderdag 10 januari.

Het College voor de Rechten van de Mens oordeelde eerder dat het wonen in een woonwagen een integraal onderdeel vormt van de identiteit van woonwagenbewoners, ook al leiden velen van hen geen nomadisch bestaan meer.

Het College vindt namelijk dat Woonpartners woonwagenbewoners discrimineert door ze te dwingen hun woonwagens in te ruilen voor stenen woonwagenwoningen die met de grond verbonden zijn.

Dwangsom

Woonpartners wil dat de kantonrechter toestemming geeft de bestaande huurovereenkomst met de woonwagenbewoners op te zeggen. Daarnaast is gevraagd om een ontruimingsbevel bij weigering met een dwangsom van 2.500 euro per dag.

,,In een woonwagen moet het naar hout ruiken. Daarom krijg ik het in een stenen huis benauwd’’, zeiden de bewoners van de woonwagens aan de Meteorenweg tijdens een eerdere rechtszitting. Ook een verhuisvergoeding van 11.000 euro bracht geen soelaas.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda