Val je in slaap in de klas? Luchtkwaliteitsmeters voor alle scholen in strijd tegen bedompte klaslokalen
Alle scholen in Krimpenerwaard krijgen als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt voor elk leslokaal een luchtkwaliteitsmeter. Die moet ervoor zorgen dat er op tijd wordt geventileerd.
Klaslokalen zijn vaak bedompt, omdat er te weinig ramen worden opengezet. Het gevolg is dat leerlingen en hun docenten gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn kunnen krijgen. Te weinig frisse lucht kan ook zorgen voor concentratieproblemen in de klas.
In deze tijd speelt extra dat ook bij het voorkomen van besmettingen met corona een goede ventilatie als belangrijk wordt gezien. Premier Mark Rutte heeft dit element onlangs toegevoegd aan de basisregels voor de bestrijding van Covid-19. Hier vallen ook anderhalve meter afstand houden en handen wassen onder.
Alarm
Het college van B en W ziet het beschikbaar stellen van luchtkwaliteitsmeters (CO2-meters) aan scholen als een goed middel om te zorgen voor voldoende frisse lucht in de lokalen. Als het te bedompt dreigt te worden, gaat een alarm af. Leraren of leerlingen kunnen dan (extra) ramen of een deur openzetten.
Met het ventilatieproject is ongeveer 150.000 euro gemoeid. De raad van Krimpenerwaard neemt binnenkort een besluit over dit voorstel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Scooter Centrum
Dít is waarom je een elektrische scooter wilt (en hier koop je die)
-
PREMIUM
Telefoon bij campings roodgloeiend: ‘Mensen zijn bijna hysterisch op zoek naar vakantieadres in eigen land’
Slenteren door de straten van Gouda, fietsen door de polders of een dagje in en om de tent op de camping. Nu de vraag rijst of buitenlandse vakanties nog wel door kunnen gaan, kiezen Nederlandse toeristen eieren voor hun geld: de vakantieparken en campings in het Groene Hart zitten bomvol. Recreatieondernemers rekenen op een topzomer. ,,We zijn compleet volgeboekt.” -
PREMIUM
Op zomerkamp om Engels te leren: ‘Sommige ouders zien dit als educatieve opvang’
Niks zomervakantie, maar gewoon iedere dag naar school. Het lijkt geen straf voor de bijna zestig kinderen in Gouda en Woerden die deze week naar Summer Camp gaan. En het levert ook nog wat op. ,,Na een week spreken ze veel beter Engels.” -
Check hier al het regionale sportnieuws
-
Koken & Eten
Dit gebeurt in je lichaam als je 's avonds nog aan het snaaien slaat
We houden er allemaal van om zo nu en dan 's avonds laat een snack te nemen. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden. Klopt die bewering? Deskundigen geven het antwoord.
-
‘De hardwerkende Nederlander’ moet zijn papierafval makkelijker kwijt kunnen: ‘Behoefte van inwoners’
Zevenhuizenaren die hun oud papier en karton kwijt willen, hebben maar beperkte mogelijkheden. Dat stellen Ard Bakker (ChristenUnie/SGP) en Jan Baas (SP). De papiercontainers van het afvalbrengstation zijn er na werktijd onbereikbaar door een gesloten hek en ook in het weekend is de brengmogelijkheid beperkt. Dat moet anders. -
Wat is een normaal bedrag voor op je spaarrekening? ‘In veel gevallen is 10 procent te weinig’
Budgetteren, sparen en rondkomen: dagelijks hoort budgetcoach Carolien Vos van haar klanten hoe moeilijk dat is en waar mensen tegenaan lopen. Ze deelt deze zomer haar beste tips. Vandaag: een financiële buffer. -
Waarom jongeren als Vinicius (18) wel willen maar niet mogen werken: ‘Kan niks met mijn diploma’
Terwijl de krapte op de arbeidsmarkt toenam in de eerste helft van 2022, werden er verschillende oplossingen geopperd. Toch werd één groep mensen over het hoofd gezien: ongedocumenteerden. Ze wonen hier vaak al jaren, maar mogen niet werken.