Volledig scherm
© ANP XTRA

Van rooftocht verdachte Gouwenaars op vrije voeten

De vier Gouwenaars die volgens het Openbaar Ministerie (OM) op rooftocht gingen door Nederland zijn sinds deze week allemaal op vrije voeten. Dat is de uitkomst van een tussentijdse zitting in de zaak tegen de Goudse inbraakverdachten. Hun hechtenis is onder voorwaarden geschorst.

De verdachten zouden onder meer een exclusieve fles Moët & Chandon-champagne  en een ring met diamanten hebben buitgemaakt. Drie van hen werden eind vorig jaar in alle vroege tijdens een politie-inval in Gouda opgepakt. Agenten werkten daar maanden naartoe, in een onderzoek dat de naam ‘Duif’ draagt.

Gouden bijbelslot

Ishak L. (28) geldt als hoofdverdachte. Justitie houdt hem verantwoordelijk voor negentien woninginbraken verspreid door het land. Hij zou een gouden bijbelslot, een replica van een Breitling-horloge, andere horloges, een reiswekker, een leren damestasje, sieraden en kleding hebben gestolen. L. trok volgens het OM op met Ibrahim T. (21) en Youssef el O. (21).

Ook Amine B. zou bij de groep horen. Het OM verdenkt hem van twaalf inbraken of pogingen daartoe. Wanneer de zaak tegen de vier Gouwenaars inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda