Volledig scherm
Dierenarts Marinus van der Weijden laat met een Franse krant van vandaag in de hand zien dat hij springlevend is. © Marinus van der Weijden

Verbetering: Dierenarts Marinus van der Wijden is springlevend

In het verhaal over de Tour de France, die in 2015 door het Groene Hart reed, staat vandaag in de krant abusievelijk vemeld dat dierenarts Marinus van der Wijden overleden zou zijn. Dit is pertinent onjuist.

Van der Wijden is springlevend en laat dat aan AD Groene Hart zelf weten. Als bewijs heeft de momenteel in Frankrijk verblijvende dierenarts ook een foto van zichzelf met een Franse krant van vandaag gestuurd.

Levenslustig

,,Vandaag is in het AD een artikel over de Tour de France 2015 door ons mooie Haastrecht geplaatst waarin ik als ‘inmiddels overleden’ genoemd sta”, schrijft Van der Wijden, die in 2015 met een witte Lelijke Eend met vlaggen over het parcours naar Oudewater reed. ,,Ik kan u vrolijk levend meedelen vanuit een zonnig Frans St.Malo: Dat is niet zo, ik ben springlevend! Vanmorgen werd ik door een aardige vriend gebeld en op het artikel gewezen. Reacties stromen binnen van allerlei aard. Maandag 23 juli vanaf 9 uur ben ik weer gebruind, uitgerust en levenslustig beschikbaar om alle lieve dieren en hun bazen van dienst te zijn. Ik zal vanaf dat weekend ook mijn witte eend weer eens wassen, dát verdient zij wel!"

Volledig scherm
Dierenarts Marinus van der Wijden reed in 2015 met een witte eend over het parcours van de Tour de France. © Marinus van der Wijden

AD Groene Hart biedt bij deze zijn excuses aan voor de storende fout. Het inmiddels gecorrigeerde verhaal over de door het Groene Hart rijdende Tour de France van 2015 kan hier gelezen worden. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda