Volledig scherm
© Getty Images

Verboden ballonnen op te laten in de Krimpenerwaard

Binnenkort is het niet meer toegestaan om ballonnen op te laten in de gemeente Krimpenerwaard. Op verzoek van de ChristenUnie en D66 wordt de gemeentelijke algemene plaatselijke verordening (APV) daarop aangepast.

De ballonnen komen volgens beide partijen uiteindelijk allemaal in de natuur terecht. Veel dieren hebben last van het rondzwervende plastic. Daarnaast zouden lampions brandjes kunnen veroorzaken. Fractievoorzitters Ton van Dorp (ChristenUnie) en Jeffrey van de Lagemaat (D66) vinden dat bij evenementen die door de gemeente worden georganiseerd geen ballonnen meer mogen worden opgelaten of uitgedeeld. Daarnaast vinden zij dat Krimpenerwaard dit actief moet ontmoedigen bij de behandeling van evenementenvergunningen van inwoners en bedrijven.

De motie van de ChristenUnie en D66 heeft niet op unanieme instemming kunnen rekenen. De fractie van de VVD, een SGP'er en één raadslid van Lokaal op 1 stemden tegen. ,,Het doel achter dit verbod is begrijpelijk, maar dit riekt toch ook wel een beetje naar betutteling", aldus fractievoorzitter Pascal Zuijderwijk (VVD).

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda