Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Verkeersveiligheid rond scholen in Krimpenerwaard kan veel beter

De verkeersveiligheid rondom scholen in Krimpenerwaard kan een stuk beter. Aangrenzende straten zijn vaak onoverzichtelijk, de omgeving is niet altijd aangeduid als schoolzone en er is een tekort aan parkeerruimte en veilige oversteekplaatsen. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeentelijke Rekenkamercommissie.

De commissie heeft rond zes basisscholen en twee scholen voor voortgezet onderwijs een schouw gehouden om de verkeerssituatie te beoordelen. Daarnaast zijn er interviews afgenomen en hebben de onderzoekers een online enquête uitgezet om ook de beleving van de verkeersveiligheid in kaart te brengen. Ouders en leerlingen geven een krappe voldoende. De scholen zelf zijn iets positiever gestemd.

Volgens voorzitter Karin Meijer van de commissie reageert de gemeente nu vooral achteraf op meldingen of incidenten. Dit gebeurt in de vorm van aanpassingen van de verkeerssituatie en controles. Het college krijgt het advies om actiever het gesprek aan te gaan met onderwijzend personeel, ouders en leerlingen om te bezien welke concrete maatregelen er nodig zijn.

Ook is het wenselijk dat de gemeente initiatieven van scholen beter faciliteert door te helpen bij subsidieaanvragen en kennis en expertise beschikbaar te stellen. B en w laat in een weerwoord weten de aanbevelingen ter harte te nemen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda