Markt in Gouda, waar vanaf nu een looprichting geldt.
Volledig scherm
Markt in Gouda, waar vanaf nu een looprichting geldt. © AD

Verplichte looprichting warenmarkt vanwege drukte

Corona Kort GoudaCorona beheerst het dagelijkse leven. Ook in de regio Gouda. AD Groene Hart brengt dagelijks kleine nieuwsberichten in de rubriek: Corona Kort.

Verplichte looprichting

De markt kramen zijn verder uit elkaar gezet en de anderhalvemeterregel geldt op de markt, maar vanaf vandaag is daar ook de verplichte looproute bijgekomen. 

Bezoekers van de warenmarkt in Gouda moeten vanaf vandaag in een verplichte looprichting over de markt lopen, dit meldt de gemeente Gouda. De gemeente monitort de drukte op de markt wekelijks en de laatste tijd is de warenmarkt op zaterdag drukker bezocht.  Met borden en pijlen wordt de looprichting op de markt aangegeven. 

De markt is tijdens de coronacrisis altijd open geweest. Net als de supermarkt behoort de markt ook tot een vitale sector en is deze onderdeel van de voedselketen. 

Bewoners verrast 

Als kopers niet naar mijn hortensia’s komen, breng ik de hortensia’s naar de kopers, moet Kwekerij van Dam uit Waddinxveen gedacht hebben. Bewoners van de Goudse wijk Westergouwe zijn dit weekeinde dan ook verrast door een plant op hun stoep. Eerder verspreidde de kweker al hortensia’s in Waddinxveen en Zevenhuizen. In totaal zo’n 1500. Op een stickertje vraagt de kweker om een vrijwillige bijdrage over te maken: ,,U mag geven wat u het waard vindt. Heeft u geen interesse, dan halen wij de planten weer bij u op.”

Relaxstoelen voor verpleegkundigen 

Verpleegkundigen op de IC van het Groene Hart Ziekenhuis kunnen tijdens hun dienst even uitrusten op relaxstoelen. Het ziekenhuis heeft de stoelen gekregen van Prominent. 

Oproep politie Krimpenerwaard 

Politie Krimpenerwaard roept jongeren en hun ouders op om binnen te blijven. De politie meldt dat jongeren het nog steeds lastig vinden om binnen te blijven. Vooral bij Surfplas & de Zaag lukt het jongeren niet om afstand te houden. 

Mondkapjes

Verzekeringsmaatschappij De Goudse stelt 13.000 mondkapjes ter beschikking aan het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De maskers zijn in het ziekenhuis bezorgd.

De Goudse heeft de doneeractie opgezet met verzekeraar Nh1816 uit Oudkarspel. Die schenkt 12.000 mondkapjes aan het Medisch Centrum Alkmaar. 

Virus Festival

Zanger Stef Bos sluit vrijdag het vijfde Theater Virus Festival af. Bij het Virus Festival streamt De Goudse Schouwburg live artiesten vanuit hun woonkamer.

Musicalster René van Kooten bijt vrijdag het spits af met zijn band Shifting Daylight. Theater aan de Schie is co-host van De Goudse Schouwburg. 

Bereklauwen

Banketbakkerij Van Dijk uit Gouda doneert 2100 bereklauwen, een lokaal gebakje, aan de zorgmedewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis. Donderdag 16 april brengen banketbakkers Linda en Don Frederiks de gebakjes naar het ziekenhuis. 

De bereklauw is een lokaal bekend gebakje van slagroom en cake en een specialiteit van de banketbakkerij. De gift is mogelijk door veel donaties van klanten in de winkel en ondernemers uit de regio.

Cinema Gouda doneert

De voedselbank is weer open. Cinema Gouda laat op Instagram weten dat ook zij producten hebben gedoneerd. 

Waddinxveen heeft voor deze en volgende maand twee extra handhavers aangesteld. In verband met de coronamaatregelen houden de beide tijdelijk buitengewoon opsporingsambtenaren met een beperkt aantal andere collega’s toezicht op de openbare ruimte.

#StayHomeChallenge

Brandweer Haastrecht doet mee aan de #StayHomeChallenge. Het korps is creatief geweest en heeft met materialen de woorden ‘stay home’ en een hartje gemaakt. De post heeft brandweer Oudewater, Gouda, Stolwijk en politie Krimpenerwaard genomineerd om mee te doen aan de challenge. 

Brandweer Haastrecht doet mee aan de #StayHomeChallenge.
Volledig scherm
Brandweer Haastrecht doet mee aan de #StayHomeChallenge. © Dave Burger/brandweer Haastrech

Digitaal paasontbijt 

Burgemeester Pieter Verhoeve en zangeres Pearl Joan Jozefzoon hebben maandag deelgenomen aan een digitaal paasontbijt in Gouda. Het evenement vervangt het traditionele ontbijt op de Markt, die door het coronavirus is afgelast. 

Quarantaine-foto’s 

Fotograaf Francis Frionnet maakt in Gouda quarantaine-foto’s van gezinnen. Op Facebook verschijnen  verschillende foto's van poserende families bij de voordeur. 

Tekeningen

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn door kinderen en ouders veel mooie stoepkrijttekeningen gemaakt. De kunstwerken zijn met een drone vastgelegd. 

Matrixborden 

In de gemeente Krimpenerwaard staan op verschillende plekken matrixborden. Op de borden staat informatie voor inwoners. ,,Lees deze goed en voorkom dat je een bekeuring krijgt”, aldus de politie Krimpenerwaard op Instagram. Een van de matrixborden staat op de Lekdijk-Oost in Schoonhoven. Op het bord valt te lezen dat de weg is afgesloten voor motorrijders. 

Kaartverkoop uitgesteld 

De Goudse Schouwburg meldt dat de voorverkoop van de theaterbrochure voor het nieuwe theaterseizoen wordt uitgesteld. De brochure die normaal in april of mei uitkomt laat ook op zich wachten.

Hangjeugd Zevenhuizen

‘Sommige jongeren in Zevenhuizen lijken nog moeite te hebben om zich aan de regels te houden’, schrijft de jeugdagent Waddinxveen/Zuidplas op Instagram. Een groep van twintig personen ging er gisteren snel vandoor toen de politie aankwam. Ze lieten ook nog een flinke zooi achter.

Boetes Waddinxveen

Jongeren die met teveel samenzijn op één plek riskeren een boete van 400 euro. Niet slim, twittert wijkregisseur Peter Kops van de gemeente Waddinxveen, want hij heeft berekend wat je daarvan allemaal kunt kopen: 487 frikandelbroodjes, 1329 rollen wc-papier, 780 blikjes energiedrank of 4 jaar een abonnement op Netflix.

Groene Hart Ziekenhuis portretfoto corona Gouda (foto 1)
Volledig scherm
Groene Hart Ziekenhuis portretfoto corona Gouda (foto 1) © GHZ

In samenwerking met indebuurt Gouda