Volledig scherm
Gouwenaars mochten gisteren zelf de boom versieren, maar het plezier was van korte duur. © Pim Mul/AD/photoshop

Versiering kerstboom Goudse Markt ligt door hele stad

Dat er op zaterdagnacht nogal wat mensen door Gouda lopen, die plezier in hebben om planten om te trekken, is al langer bekend. Maar nu er een grote kerstboom op de Markt staat, hebben vandalen hun blik op de versiersels laten vallen.

Volledig scherm
Vandalen trekken regelmatig de grote plantenpotten op de Kleiwegstraat om. © AD

De grote boom uit het Noorse Kongsberg wordt juist dit jaar versierd door Gouwenaars zelf. Gisteren kon iedereen tussen 10.00 uur en 15.00 uur de kerstboom komen optuigen. Ook werden er ter plekke ballen en sterren gehaakt. VVD-fractievoorzitter Ronald Verkuijl is woest. ,,De aangifte is er al uit'', reageert hij via social media. Ook andere Gouwenaars kunnen er met hun hoofd niet bij.

Stappers
Dat veel mensen moeite doen om Gouda wat op te fleuren, is voor een groepje stappers klaarblijkelijk niet interessant. Zij trokken ondanks het hek om de boom heen, sterren en ballen uit de takken en gooiden ze op de grond. ,,Wat een tuig. Restanten kerstboom op Markt Gouda liggen door heel de stad'', aldus Harry Veenendaal.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Gouda