Volledig scherm
Losliggende tegels. Foto ter illustratie. © Joris Buijs / Beeld Werkt

Vervangen rubberen tegels onder speeltoestellen in Gouda 6 tot 8 ton duurder

De droogte van afgelopen zomer heeft waarschijnlijk een rol gespeeld bij de snellere achteruitgang van rubberen valtegels onder speeltoestellen in Gouda.

Vorige week werd bekend dat de gemeente de komende jaren 600.000 tot 800.000 euro meer kwijt is dan begroot voor het vervangen van de rubberen tegels.

Hoge kwaliteit

Het bedrag dat hiervoor nodig is, is volgens een woordvoerder mede zo hoog omdat uitgegaan wordt van hoge kwaliteit en is inclusief kosten van het aanleggen.

Quote

De gemeente heeft de plicht te zorgen voor veilige speelplaat­sen. Daar horen ook de valonder­gron­den bij

Woordvoerder gemeente Gouda

,,De gemeente heeft de plicht te zorgen voor veilige speelplaatsen. Daar horen ook de valondergronden bij. Bij de kostenberekening is gerekend met kwalitatief hoge tegels die voldoen aan onder andere de eisen die worden gesteld aan valhoogtes.’’

Duurzamer

Behalve het weer is de snelheid waarmee tegels moeten worden vervangen ook afhankelijk van bijvoorbeeld de intensiteit van het gebruik. Gouda onderzoek nog of het goedkoper kan. De woordvoerder: ,,Het is veel geld. We kijken ook of er andere ondergronden te gebruiken zijn die duurzamer en goedkoper zijn en toch aan de standaarden voldoen.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda