Volledig scherm
PREMIUM
Italiaans restaurant Scopri in Waddinxveen. © Frank de Roo

Verwennerij komt langzaam op gang bij Italiaans restaurant Scopri in Waddinxveen

De Gouden PollepelScopri - Met het oog op een duidelijk aanwezige speaker kiezen we strategisch onze positie op het terras van het Italiaanse restaurant Scopri. Aanvankelijk valt de verwennerij tegen maar de eindsprint is oké. De groenten mogen iets langer gekookt.

Geen olijfjes, geen brood vooraf

Wijn
Te vaak krijgen we wijn niet op de juiste temperatuur geserveerd. Een fruitige witte wijn gedijt het best tussen 8 en 10 graden, een volle tussen 10 en 12 graden. Voor soortgelijke rode wijnen ligt de ideale bandbreedte tussen 14 en 18 graden. Maar veelal komt de witte rechtstreeks uit de ijskast op 4 graden en de rode op kamertemperatuur, die zoals bij Scopri in de (na)zomer aardig kan oplopen. Dat eerste is minder vervelend. Even wachten en de witte wijn is een paar graden warmer.

De Nesse is de culinaire boulevard van Waddinxveen. Op de mooie nazomeravond van ons bezoek resulteert dat in een meer dan honderd meter lang terras aan de oever van de Gouwe vlakbij de Hefbrug. We strijken neer op het gedeelte dat hoort bij Scopri. Daar produceert een stevige geluidsbox een dito geluid. Aan de achterkant ervan valt het volume echter mee.

Het kleurenpalet van terrasstoelen, parasols en kussens beweegt zich overwegend tussen zwart en donkergrijs. Felblauwe kussen op twee banken fleuren de boel op. Mini-olijfbomen op de tafels moeten de mediterrane sfeer brengen. Scopri doet niet aan nogal gebruikelijke Italiaanse verwennerijen vooraf op kosten van de zaak. Geen olijfjes, geen brood, er staat zelfs geen olijfolie op tafel.

In samenwerking met indebuurt Gouda