Volledig scherm
Annick Meijers is sinds kort international. © Getty Images

Volleybalster Annick Meijers klaar voor de verhuizing naar Italië

regiosportHet is een groot avontuur. Nog een maand, dan is Annick Meijers (19) inwoonster van Italië. Bij Chieri'76 start de volleybalster uit Zevenhuizen haar buitenlandse loopbaan. Vanuit het opleidingsteam van de volleybalbond gaat de kersverse international direct naar één van de beste competities in de wereld.

Door de kennismaking van vier dagen, drie weken geleden, is de eerste spanning verdwenen. Als de passer/loper over een maand verhuist naar Chieri (net onder Turijn) weet ze waar ze terechtkomt. ,,Ik heb iedereen ontmoet. De zaal, de stad en mijn appartement gezien. Ik ga samen met een teamgenoot wonen. Dat is fijn. In het begin zal ik veel vragen hebben. Het is toch mijn eerste buitenlandse avontuur."

Middenmoter

Meijers (19), opgeleid door ZVH en de laatste twee seizoenen actief bij het Talentteam, heeft lang nagedacht over haar keuze. Ze kon kiezen tussen een Duitse subtopper en Chieri'76. ,,De Italiaanse competitie is een van de beste van de wereld. Ook al eindigde Chieri vorig seizoen voorlaatste, dit is een kans die ik niet kon laten liggen. Er staat nu ook een heel nieuw team. Wie weet worden we wel middenmoter. Uiteindelijk heb ik mijn gevoel gevolgd. Het verhaal van de coach van Chieri (Giulio Bregoli, red.) sprak me het meeste aan. Ik kon het heel goed vinden met hem."

Meijers, sinds vorige maand international, heeft voor twee jaar getekend. Er ligt bij Chieri een duidelijk plan voor haar. ,,Het eerste jaar staat meer in het teken van mijn ontwikkeling, het tweede seizoen zal ik meer spelen", zegt ze. ,,Ik heb vorig seizoen wat wedstrijden uit Italië gezien, dus weet een beetje wat het niveau is. Het spel gaat sneller, tactisch zijn teams beter. Iedereen heeft gewoon een heel hoog niveau, er zijn bijna geen zwakke speelsters."

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda