Voor derde nacht op rij auto's uitgebrand in Goudse wijk Korte Akkeren

VideoIn de wijk Korte Akkeren in Gouda zijn vannacht opnieuw auto’s in vlammen opgegaan. Dit keer betrof het twee bestelwagens op de hoek van de Gansstraat en Kievitstraat. Een personenauto liep grote schade op.

De brandweer rukte met groot materieel uit en was snel ter plekke, maar de auto’s waren niet meer te redden. Omwonenden zeggen eerst een paar kleine knallen te hebben gehoord en vervolgens een paar grote. Daarna zagen zij grote vlammen uit de wagens komen. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg op woonhuizen, wel was er sprake van een indringende brandlucht.

Het is de derde nacht op rij dat een of meerdere auto’s uitbranden in de wijk. In de nacht van zaterdag op zondag vlogen twee auto’s in brand nabij de Walvisstraat. Dit gebeurde nadat een bankstel dat op straat stond in brand was gestoken. Het vuur sloeg toen over op de auto’s.

Uiverplein

In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde een auto nabij het Uiverplein uit. De uitgebrande auto bij het Uiverplein behoort toe aan een bewoner van de Koningin Wilhelminaweg. ,,Verschrikkelijk. Ik had er net nog 1100 euro aan gespendeerd’’, zegt eigenaar Paul Verboom. ,,Het was nog een ouwetje waarvan de tankdop niet kan worden afgesloten, dus ik denk dat ze benzine uit mijn eigen tank hebben gebruikt om ’m in brand te steken.’’

Vorige maand waren er al diverse branden in een andere wijk van Gouda, Gouda-Oost.

Volledig scherm
De vlammenzee afgelopen nacht. © Hennie Roodbol
Volledig scherm
Voor de derde nacht op rij brandden auto's in de Goudse wijk Korte Akkeren helemaal uit. © Remco F. Gerritsen
Volledig scherm
© Remco Gerritsen
Volledig scherm
© AD

In samenwerking met indebuurt Gouda