Volledig scherm
Waddinxveens oud-burgemeester Bert Cremers (archieffoto). © Peter Franken

Voormalig burgemeester Bert Cremers veroordeelt puinhoop en chaos bij het CBR

Waddinxveens oud-burgemeester Bert Cremers (70) zit sinds begin deze maand zonder rijbewijs. ,,Het is een puinhoop, chaos en mismanagement bij het CBR”, zegt hij. De oud-burgemeester is behoorlijk gepikeerd over het feit dat hij al een aantal weken geen auto mag besturen.

Quote

Dit is gewoon een vorm van uitlokking van rijden zonder rijbewijs

Bert Cremers

,,In december kreeg ik van de RDW een brief dat mijn rijbewijs in april zou verlopen en heb toen de eerste stappen gezet voor verlenging", zegt hij. ,,Dan mag ik toch verwachten dat daarover binnen de beloofde vier maanden een besluit wordt genomen?”

De verlenging kan zelfs nog wel eens acht tot achttien weken duren, waarschuwt het CBR. Ook een herkeuring of een rij-test is niet uitgesloten. ,,Dan duurt het nog tot het eind van het jaar voordat ik een nieuw rijbewijs heb", vreest Bert Cremers.

,,In de afgelopen zeven jaar heb ik 150.000 kilometer schadevrij gereden en verklaringen dat het medisch allemaal in orde is. Er is geen enkele reden om mijn rijbewijs niet voor vijf jaar te verlengen, behalve dan dat mijn aanvraag onder op de stapel ligt."

Uitlokking

Bert Cremers is dit weekeinde zonder rijbewijs voor drie weken vakantie naar Japan vertrokken. ,,Daar kan ik gelukkig zonder rijbewijs, want alles wordt er voor mij geregeld. Als ik terugkom zie ik wel weer verder."
Met Pinksteren staat het vertrek naar zijn vakantiehuis in Frankrijk voor de deur. "Dat kan niet met het openbaar vervoer. Ik heb daar gewoon een auto nodig", legt hij uit.

,,Waarom wordt de geldigheidsduur van paspoorten niet verlengd totdat er daarover een besluit is genomen? Ik moet nu boeten voor de grote administratieve problemen bij het CBR. Dit is gewoon een vorm van uitlokking van rijden zonder rijbewijs."

Het CBR laat weten dat de langere medische doorlooptijden met diverse maatregelen wordt aangepakt. De afloopdatum van het rijbewijs staat daarbij voorop. Mensen die al langere tijd bezig zijn en van wie het rijbewijs binnenkort verloopt of al is verlopen zullen als eerste worden behandeld.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda