Peter Scheeren is bij Messemaker 1847 jeugdtrainer, speler en bestuurslid.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Scheeren is bij Messemaker 1847 jeugdtrainer, speler en bestuurslid. © Pim Mul

Voormalig schaaktopper Scheeren geniet van lessen aan nieuwe lichting

RegiosportJeugdtrainer, eerste bordspeler en bestuurslid. Het Goudse Messemaker 1847 is blij dat Peter Scheeren (63) het schaken niet heeft afgezworen. De voormalige nationale topper geniet vooral van het enthousiasme van de jongste lichting.

Quote

Juist die energie is hun wapen. Ze zetten vaak sneller dan hun brein dat aangeeft

Peter Scheeren

Een vrolijke chaos in denksportcentrum De Hoog, dat enigszins verscholen achter het bedrijventerrein Gouwespoor wel enige drukte kan hebben. Jonge schakers trachten elkaar niet alleen op de 64 velden te verslaan, maar gebruiken ook hun mond en hun handen om tegenstanders het zwijgen op te leggen. Een potje stoeien hoort er anno 2019 blijkbaar ook bij.

Peter Scheeren, verantwoordelijk voor de opleiding van Messemakers toekomst, ziet het lachend aan. ,,Ik doe dit al 15 jaar. Je kan ze niet vastbinden aan hun stoel. Iedereen springt op en beweegt de hele tijd. Juist die energie is hun wapen. Ze zetten vaak sneller dan hun brein dat aangeeft, maar dat wordt in de loop der jaren bijgesteld. In het zaaltje hiernaast zitten de gevorderden. Zij zijn enkele jaren ouder en daar is het een stuk rustiger. Ach, je leert er mee leven", zegt hij, terwijl hij formulieren met schaakdiagrammen uitdeelt. Huiswerk voor de schaakjeugd.

In samenwerking met indebuurt Gouda