Volledig scherm
Archieffoto. Kinderen beschilderen een bus van taxibedrijf Wegman, toen dat leerlingenvervoerder werd in de Goudse regio. © Frank de Roo

Vragen over leerlingenvervoer door taxibedrijf Wegman in Krimpenerwaard

De VVD in Krimpenerwaard wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoe het gesteld is met het leerlingenvervoer door taxibedrijf Wegman.

Dat gebeurt op initiatief van raadslid Heleen Vogel. De Stolwijkse vraagt naar het aantal klachten. Ook wil ze weten of er overleg is met omliggende gemeenten en welke maatregelen er genomen worden.

Aanleiding is een aantal artikelen in deze krant. ,,Daarin wordt gesteld dat de situatie van het leerlingenvervoer ernstig is, dat het aantal klachten naar beneden moet en dat Wegman de dienstverlening moet verbeteren. Met die insteek praat het college van Gouda met het bedrijf.”

Zorgelijk

Wegman wordt door gemeenten in de regio Midden-Holland ingeschakeld voor het vervoer van leerlingen en bijzondere doelgroepen. ,,Eerder dit jaar verkeerde Wegman in zwaar weer en werd een principeakkoord bereikt, waarna een doorstart is gemaakt. De VVD verwacht dat het bedrijf zich tot het uiterste inspant om betrouwbare en efficiënte dienstverlening aan klanten te leveren. Dat de situatie als ernstig wordt aangeduid, vinden wij zorgelijk”, aldus Vogel.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda