Volledig scherm
PREMIUM
Willem Honkoop is op zaterdagochtend al om kwart voor zeven op het veld van SV Gouda om het veld te keuren. © Orange Pictures

Vroege vogel Willem (73): ‘velden SV Gouda zijn goed’

ANDERS BEKEKENAls de stad zaterdagmorgen nog op een oor ligt, banjert Willem Honkoop met zijn grijze kaplaarzen al over de voetbalvelden van SV Gouda. Dan onderwerpt de 73-jarige clubman de groene mat aan een grondige inspectie, gevolgd door een deskundig oordeel: bespeelbaar of onbespeelbaar.

Waar vind je ze nog? De mannen van het eerste uur. Beter gezegd: van het vroege uur. Willem Honkoop is zo'n early bird. De krasse senior is op zaterdagmorgen al om kwart voor zeven te vinden in zijn 'eigen onderkomen' op het Groenhovenpark: het jeugdhonkoop. ,,Die naam hebben kinderen ooit verzonnen'', lacht de Gouwenaar in het houten chalet naast de kantine. Een mooi eerbetoon voor een gewaardeerd clubman die zijn hart al 60 jaar aan het rood en wit heeft verpand. Boven een beker dampende koffie doet Honkoop uit de doeken dat hij eigenlijk het werk verricht dat een door de KNVB aangestelde consul behoort te doen. ,,Er zal best een consul zijn, maar het keuren van de velden doe ik al tien jaar en ik heb hier nog nooit een consul gezien'', aldus de Gouwenaar. Blijkbaar vertrouwt de voetbalbond blindelings op het oordeel van Honkoop.

In samenwerking met indebuurt Gouda