Volledig scherm
Pieter Meijer (links) was topscorer in de wedstrijd: hij schreef zes van de achttien goals op zijn naam. © Jarno Broere / VV Bergambacht

VV Bergambacht boekt historische uitzege: 1-18 tegen HOV/DJSCR

VV Bergambacht heeft gisteren een historische uitzege behaald in Rotterdam: de club speelde 1-18 tegen HOV/DJSCR. ,,Met voetbal heeft het niks te maken”, zegt trainer Bergambacht-trainer Bert Potuyt lachend.

Volgens de trainer waren de verschillen tussen de twee clubs in de vierde klasse te groot. ,,Het verschil is zo groot. Na 30 seconden was het al 0-1. 1-11 was het al in de rust. De keeper die op doel stond heeft het aardig uitgehouden, je kon er anders nog vijf meer maken.” Bergambacht-speler Pieter Meijer wist de meeste goals te maken: hij scoorde 6 keer in de wedstrijd.

Die kwaliteitsverschillen tussen clubs komt in de competitie vaker voor, zegt Potuyt. ,,Al was dit een extreem groot verschil. Onze weken verschillen heel erg. Het is belangrijk dat er gewoon een vijfde klasse ingesteld wordt. Dan kan je de kwaliteitsverschillen meer rechttrekken. De tegenstander wordt hier ook niet vrolijk van.” De trainer heeft wel respect voor de tegenstander. ,,Ik heb nog bewondering voor die ploeg, hoe ze met respect en gedisciplineerd die wedstrijd alsnog uitspelen. Als je er 18 tegen krijgt wordt je daar niet vrolijk vandaan. Waar haal je je plezier vandaan?”

De score kon de club uit Bergambacht echter wel gebruiken. ,,Wij hadden ook wel de drang om een grote score neer te zitten gisteren. We staan achter Nieuwerkerk, die zijn een fractie beter. We wilden ons doelgemiddelde rechttrekken. Dat hebben we nu gedaan. Je moet deze wedstrijden daarvoor wel benutten.”

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda