Volledig scherm
Andrea Bakhuizen-van der Ploeg © VVD Nieuwkoop

VVD-raadslid Waddinxveen levert geloofsbrieven te laat in

Andrea Bakhuizen-van der Ploeg (31) kan vanavond nog niet worden geïnstalleerd als nieuw raadslid voor de VVD in Waddinxveen. Haar geloofsbrief en bijbehorende stukken blijken niet op tijd in orde te zijn omdat ze in het buitenland verblijft.

De oud-Rotterdamse woont nog maar twee jaar in Waddinxveen. Ze heeft een achtergrond in het logistiek management. Ze was verbonden aan het Oogzorgnetwerk en is sinds kort werkzaam als senior adviseur in de zorgvernieuwing. Volgens de vertrokken nestor Theo van der Velde (VVD), die in commissie voor de geloofsbrieven haar wettelijk voorgeschreven documenten onderzocht, heeft Andrea Bakhuizen-van der Ploeg een e-mail gestuurd waarin ze wel zegt haar benoeming te aanvaarden. De raad is in ieder geval voorgesteld haar geloofsbrief op een later moment te onderzoeken voordat zij kan worden toegelaten tot de raad. De eerstvolgende besluitvormende raadsvergadering is overigens pas op woensdag 30 mei.

Volgens burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis had de commissie voor de geloofsbrieven deze keer daaraan meer werk dan anders het geval is. Geloofsbrieven zijn stukken waaruit duidelijk wordt of voldoet aan de wettelijke eisen voor (in dit geval) de gemeenteraad. 

In samenwerking met indebuurt Gouda