Volledig scherm
Het bord zegt 130, maar op de A12 van Zoetermeer naar Gouda mag tot eind volgende week toch maar 100 worden gereden © ANP

Waarom je ineens toch weer langzamer moet op de A12 van Zoetermeer naar Gouda

Op de A12 van Zoetermeer naar Gouda mag sinds donderdag weer niet harder worden gereden dan 100 km per uur.

De spitsstrook is als gevolg van kapotte camera’s boven de weg permanent opengesteld. En als die meest linker rijbaan open is, mag geen 130, maar 100 km per uur worden gereden.

De apparatuur ging kapot door blikseminslag. Voor reparatie is een nieuw onderdeel en de levertijd is een week, zegt Michel de Vos van Rijkswaterstaat. Het gaat alleen om de spitsstrook in de richting van Gouda. Op de A12 naar Zoetermeer en Den Haag verandert er niets.

Bekabeling

De beide spitsstroken werden gehinderd door pech sinds begin vorig jaar. Aanvankelijk was de bekabeling van het camerasysteem kapot. Toen dat was opgelost, deed zich een ander probleem met het systeem voor. Dat was midden deze week eindelijk opgelost.

Rijkswaterstaat had eerder al gezegd dat bij de storing er de opties waren om de spitsstroken permanent open te stellen, dus ook in de spits, of permanent open. Met het oog op de doorstroming van het verkeer in de spits, werd voor het laatste gekozen. Nadeel was dus wel dat de maximum snelheid in dat geval omlaag moest van 130 naar 100 km per uur.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda