Volledig scherm
Brand Waddinxveen. © Remco F. Gerritsen

Waddinxveen laat asbestdeeltjes na brand snel opruimen

Bij de brand gisteravond in Waddinxveen zijn kleine asbesthoudende deeltjes vermengt geraakt met het bluswater.De asbestdeeltjes zijn niet gevaarlijk. De gemeente laat een gespecialiseerd bedrijf de omgeving reinigen. 

De voorbereidingen daarvoor zijn vandaag begonnen, naar verwachting begint het opruimen morgen. De brand in een bedrijfspand aan de Staringlaan ging gisteravond gepaard met veel rookontwikkeling. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. 

De brandweer heeft metingen verricht, maar constateerde geen alarmerende waarden. Ook de asdeeltjes die zijn neergekomen in de omliggende straten, zijn niet gevaarlijk. De regen van vandaag spoelt de as- en roetdeeltjes weg. Gekeken naar de lage waarden die gemeten werden en het grote gebied dat met een melding bereikt zou worden, besloten de hulpdiensten geen NL-alert te sturen.

Inzet

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis was gisteravond ter plaatse en sprak daar met de hulpdiensten en de eigenaar van het pand. ,,De brand heeft een enorme impact. Het is verschrikkelijk voor de eigenaar. Inwoners en ondernemers ervaren overlast. Bovendien vraagt het van de hulpdiensten een enorme krachtsinspanning. Ik leef mee met de ondernemer die zijn bedrijf in vlammen zag opgaan. En ik ben trots op de inzet van onze hulpdiensten.” 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda